MARASTJAKCYP versus METALMANIA - aneb jak utýrat kulatý nesmysl

MARASTJAKCYP versus METALMANIA - aneb jak utýrat kulatý nesmysl

MARASTJAKCYP versus METALMANIA - aneb jak utýrat kulatý nesmysl

MARASTJAKCYP versus METALMANIA - aneb jak utýrat kulatý nesmysl

Tramtadadá... a už je to tady! Vážení příznivci sportu v přiměřených dávkách, vy všichni za tlustými obrazovkami poblikávajících monitorů, vítejte na dnešním fotbalovém utkání hvězd. All star výběry Marastu a Metalmanie se zatím převlékají za postranní čárou, ale zahájení už čekáme každou chvíli. Z komentátorského stanoviště se o slovo hlásí vaši dnešní průvodci - Vašek „takysporťák“ Tittelbach a bývalý úspěšný fotbalový (re)prezent(ant) Dreckus Merdus. Takže přepojujeme přímo do místa dění.

Dobrý večer, vážení fotbaloví přátelé drobného hazardu, hlásí se vám svatostánek Jedličkova ústavu, kde dnešní večer proběhne utkání, na které se tolik čekalo.
Jasně, už pěkně dlouho si ti gayové z MetalManie říkají o pořádný výprask a dneska ho konečně dostanou.
Ehm... no... pojďme si tedy představit obě družstva. Hosté z MetalManie přijeli do kotle Jedličkárny v následujícím složení: kapitán Dalas, Marigold, Darkmoor, Louis a hosté Vike a Ruumkrad. Dreckusi, jak bys zhodnotil tuhle sestavu?
No comment, skoro všichni určitě poslouchají Manowar, takže jsou to...
... ano jistě, jistě a domácí družstvo: kapitán Piss-áro, Milda, Uproar, Elnath, Violet a hosté Mordůrek a Aleš Borovan. Zastavme se u posledně jmenovaného. Přijde ti fér jeho nominace, když Aleš hraje profesionálně za avantgardní fotbalový tým 1.RFC SPIKE PRAHA, který po celé republice poráží družstva kanonýrů?
Naprosto fér, škoda že nemohl ještě jeho kolega z družstva a čarostřelec Žabožrout!
Využiji příležitosti a zeptám se tě jako aktivního hráče Drecku, jak vidíš šance obou týmů?
Bi a bi, bi Metalmánii do hlavy...
Vidím, že hlavní organizátor Milda zahání nějakou mládež ze hřiště a stále nemáme míč. Až teď si ho od těch hochů vypůjčuje, takže ještě trocha předzápasových spekulací. Podle neověřených zpráv z důvěryhodného zdroje z okolí hráčů (který si z pochopitelných důvodů nepřál být jmenován) se nám doneslo, že cestování obou týmů na zápas neprobíhalo vůbec hladce. Milda měl prý snad dokonce dorazit se zpožděním, hráči bloudit v okolí hřiště a zmateně se nahánět?
Počkej, slíbil jsi mi, že si to necháš pro sebe a že to nikomu neřekneš...
...zanechme ale planých spekulací. Důležitější je, že jsou všichni plni síly a nažhaveni na hru. Mimochodem, když vidím rozcvičujícího se Mordůrka, mohl bys vysvětlit divákům, proč dnes nehraješ ty?
Buzna trenér totiž poslouchá spíd metl, tak jsem s nim na tohle gay-téma hodil řeč a...
Aha, už rozumím.

Tak a zápas nám začal. Hraje se na stálého brankáře, před ním vždy tři hráči, ostatní střídají v průběhu hry. Hřišťátko je to malinkaté, takže co chvíli míč mizí v křoví nebo na trávníku vedle. Původní házení či kopání z autu brzy bere za své a hraje se takřka nepřetržitě. Ale co to...
...hele, jdu si pro lachouta, chceš taky?
Jo vezmi mi...
...tak ale natlač dvacku, jsem jen chudý student. Vidíš to? Ty kluci si vzali zpátky balón, že jdou domů. Tak to bude předčasný konec zápasu?
Ne, ne. Milda vyráží na přilehlé hřiště Slavoje Vyšehrad a tam ze sprch, za blíže nespecifikovaných podmínek, nový míč získává. A Metalmania už vede 4:1, v bráně je stále Marigold a chytá mu to výborně. Piss-áro teď na druhé straně vlažným krokem manekýna vkročí do střely Darkmoora a máme zde první ošetřování díky nastřelenému obličeji. Jinak se ale hraje velice, velice slušně. Je to spíš takové opatrné oťukávání, přeci jen je to první zápas a tak hráči ještě neví, co všechno si mohou dovolit. A teď chyba... a další... a je to 4:3. Metalmania střídá gólmana, mezi tři tyče si stoupá Vike.
Tak jsem zpátky, představ si, že tam chtěli zálohu na půllitr 34 korun, takže mi ještě visíš...
...no to ne, já nechtěl půllitr, já chtěl pivo...
... a přinesu ti ho jako v čem?
Úúúú! Darkmoor zakopl míč daleko do parku a dlouho se nevrací. A teď i ostatní hráči míří za ním. Jestli míč nenajdou, bude se Darkmoor zřejmě taky muset ohnout ve sprchách pro mýdlo. Dáme si krátkou pauzičku.

Jsme zpět. To dlouhé hledání jakoby hráče Metalmanie oslabilo. Jsou teď mnohem zakřiknutější. Útočná hrozba v podobě Mordůrka nekompromisně trestá. Černá ruka řádí! Ukrytý rodinný trumf - Ruumkrad - je bohužel poloviční, neb šotek si zařádil a Ruum zapomněl doma kraťasy. Co počít v džínách při fotbale? No, příliš prostoru nedávají. Stav zápasu 7:5 pro Marast.
Mordůrek, Mordůrek...
Souhra Marastu je teď skutečně mnohem znatelnější. Po osách Aleš, Mordůrek, Milda, Violet, Uproar i mnohem účinější. Vike v bráně sice překonává veškerá očekávání a rozdává dobré pasy před bránu, ovšem Dalas s Darkmoorem pálí „pokukovsku“ jednu šanci za druhou a Elnath v bráně čaruje. Výsledek je teď 10:9 pro Marast a zdá se být rozhodnuto.
Jdem do hospody, kašlete na to...
Morálka se pomalu rozpadá, ale ještě jedno zvednutí hlavy od Metalmanie... 12:9 pro Marast... Vikeho pas nachází Dalasovu hlavu na milimetr přesně. A je dokonáno. Po necelé hodince hry vítězí Marast 12:10.
Jsem to říkal, že dostanou na prdel...
V rámci objektivity zpravodajství ovšem nutno podotknout, že hráčů MetalManie bylo o jednoho míň, že po celou dobu hráli proti slunci a že se záměrně šetřili na odvetu. A co říká jediná žena Paya na to, že se hoši masakrují při fotbale?
Já jsem dorazila až teď, takže nevím. Paní vrátná mě nechce pustit dovnitř...
Copak dovnitř, nás nechce pustit ven.
A co fotky budou?
MJCAž z hospody...
Hm, tak hezký večer z Jedličkova ústavu, dobrou noc a při dalších, jistě neméně povedených utkáních, nashledanou... Cože? Jak nás nepustíte ven? Co všichni najednou? Nás nezajímá, že máte kamarády na policii, my tam pracujeme...

Radost vítěžného tímu byla obrovská. Pohled na jásající skupinku, kterou tvoří (zleva) Bizzaro, Milda a Uproar je nanejvýš výmluvný ...

 1

Darkmoor

Další informace