LUCKY STRIKER 201 - Night Room

LUCKY STRIKER 201 - Night Room

LUCKY STRIKER 201 - Night Room

LUCKY STRIKER 201 - Night Room

LUCKY STRIKER 201Galský kohout opět kokrhá a tentokráte to bude v industriálně-gotickém a místy až tanečním rytmu. Formace s prapodivným názvem LUCKY STRIKER 201 (reklama na cigára to snad nebude) se uchází o místo pod sluncem se svojí aktuální demonahrávkou „Night Room“, jenž je zároveň jejich druhou nahrávkou. Kapela se v současnosti nachází ve stádiu hledání odpovídajícího vydavatele, což mi přijde vzhledem k jejich původu jako těžce uvěřitelný fakt. Uvěřitelný obzvláště v kontrastu s kvalitou a vyspělostí této nahrávky. Už jsme si zvykli na skutečnost, že zvuková kvalita domácích demonahrávek místy výrazně pokulhává za kvalitou nahrávek pocházejících z „vyspělejší“ části světa. Po poslechu „Night Room“ jsem však musel dosti výrazným způsobem přehodnotit svůj pohled na nejednu tuzemskou demonahrávku a to i přes nesporně objektivní fakt v podobě pro našince vysoké pořizovací ceny za odpovídající studio a zvuk. Kvalita ozvučení „Night Room“ je na demonahrávku totiž výtečná. Kapela zvolila poměrně jednoduchou taktiku – elektronické nástroje (samply, klávesy a pod.) byly nahrány do PC a zbytek dohrán a smíchám v klasickém studiu.

Hudebně lze LUCKY STRIKER zařadit někam do oblasti kapel fůzujících elektroniku s metalem, přičemž muzika do sebe absorbuje ještě další vlivy v podobě gotiky anebo tanečních rytmů. Všem nástrojům vévodí hlavně tvrdě rifující kytara doprovázená množstvím elektronických kudrlinek s povětšinou konstantním rytmem bicích bez výraznějších změn v tempu jednotlivých skladeb. Tato hudba vás určitě nepřinutí vytřepat si palici anebo rozebírat do detailu každý rif, každopádně je však schopna posluchačovu mysl příjemně naladit a odpoutat od každodenních starostí. Myšleno samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Kapely podobného vyznění jsou dnes docela v kurzu a jak už to chodí, trpí i tato scéna značnou nadprodukcí. Když před léty Trent Reznor a jeho NINE INCH NAILS přišli s něčím novým, celá plejáda plagiátorů na sebe nenechala dlouho čekat. Zdroj inspirace NIN v sobě nezapřou ani LUCKY STRIKER 201, ale vinit je z plagiátorství a snahy svoji muziku co nejlépe prodat, bych si určitě nedovolil. Na to mi přijde jejich tvorba až moc uvěřitelná a upřímná.
Barva Caedesova hlasu místy výrazně připomíná jistého Andrewa Eldtricha z legendárních SISTERS OF MERCY. Jeho rejstřík krom několika procítěných a zpěvných poloh nabízí i překvapující prvek v podobě nefalšovaného growlingu.

Máte-li chuť poznávat kvalitní, ale přesto neznámé spolky, tak není důvod váhat a nenapsat si kapele o zaslání tohoto CD. Vězte, že v tomto žánru moc kvalitnějších věcí ke slyšení zase není!

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Tato hudba vás určitě nepřinutí vytřepat si palici anebo rozebírat do detailu každý rif, každopádně je však schopna posluchačovu mysl příjemně naladit a odpoutat od každodenních starostí.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Produkce: Lucky Striker 201 & Patrick Emonts
Studio: Studio Tremplin / PC

Kontakt: Lucky Striker 201, 192 Chemin De La Caladette, 831 60 La Valette Du Var, France

www.ls201.fr.st

Sestava

Skladby

  1. Burn
  2. Life's A Dream
  3. A Liquid-Blue Quest
  4. Le Reflet De Son Áme
  5. The Werewolf Metaphor

Diskografie

Night Room (2003)
Synthetize (kompilace) (2002)
Tribute to SUP (kompilace) (2002)
Cosmognosis (demo) (2001)